Kategoriat
Facebook

Hyppönen pysäytti Facebook-madon puhelimella

F-Securen Mikko Hyppönen soitti Facebook-madon tehneelle miehellä, joka poisti madon puhelun jälkeen. Suomalaisen tietoturvayhtiön tutkimuspäällikkö selvitti, kuka madon tekijä oli ja soitti tshekkiläiselle miehelle. Mato oli tehty kokeilumielessä, eikä se urkkinut käyttäjien tietoja, YLE uutisoi nettisivuillaan.

Tarinan opetus on minusta se, että nettikriminaalitkin ovat ihmisiä, joihin joskus tehoaa puhe. Hyppösen ja matomiehen keskustelun voi lukea F-Securen blogista.

Facebook taitaa olla tällä hetkellä internetin tietoturvariski numero yksi. Ei ehkä erityisen haavoittuvuuden, vaan suuren käyttäjämäärän, vuoksi. Koko internetin historian ajan virusten kehittelijät ovat olleet kiinnostuneet ohjelmista ja sovelluksista, joilla on paljon käyttäjiä. Sähköposti on ollut virusten suosiossa koko elinaikansa, suosituimpien selainten valmistaja ovat myös olleet helisemässä tietoturva-aukkojensa suosion vuoksi.

Sosiaalisessa mediassa tehoaa joskus järkipuhe. Taidan toistaa itseäni, mutta kehotan muutenkin pitämään surffailussa järjen päässä.

Kirjoittanut Janne Ansaharju

Olen sisällöntuottaja ja old-school-bloggaaja, jolla on myös visuaalista silmää ja laaja kokemus sosiaalisen median eri kanavista. Minulla on vahva viestintä- ja markkinointiosaaminen, ja olen työskennellyt monien eri alojen yritysten ja järjestöjen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *