Kategoriat
Facebook

Yrityksen Facebook-profiili oikeaksi yrityssivuksi

Ota kaikki hyöty irti ja muunna Facebook-profiilisi yrityssivuksi.
Muunna yrityksesi profiili yrityksille ja tuotteille tarkoitetuksi Facebook-sivuksi uudella muuntotyökalulla.

Facebook on tehnyt hienon työkalun firmoille, jotka ovat epähuomiossa perustaneet yritykselleen tai tuotteelleen yksityishenkilölle tarkoitetun profiilin. Tämä ei ole aprillipila, vaikka se saattaa siltä vaikuttaa. Niin tarpeellisesta ominaisuudesta tässä on kysymys.

Miksi profiili pitäisi vaihtaa sivuun?

Sen lisäksi, että sivu on paljon monipuolisempi ja hakukoneystävällisempi kuin henkilöprofiili, se on myös Facebookin käyttöehtojen mukainen. Profiilin perustaminen on kiellettyä muille kuin oikeille henkilöille, oikealla nimellä.

Muuntotyökalulla uudelle sivulle siirtyy profiilikuva ja kaverit muuntuvat tykkääjiksi. Muuta sisältöä ei voi suoraan siirtää, mutta se on pieni hinta uuden sivun tuomista hyödyistä.

Olen muutaman kerran auttanut organisaatioita perustamaan profiilin tilalle Facebook-sivun. Ainoa ongelma – ennen tätä työkalua – on ollut kavereiden siirtyminen uuden sivun tykkääjiksi. Hienosti ihmiset ovat yleensä ymmärtäneet, kun heille on avoimesti kerrottu tilanteesta. Suurin osa on ollut niin aktiivisia, että ovat klikanneet uudelle sivulle. Ja sivun tykkäämisen matalampi kynnys on tuonut myös uusi seuraajia.

Uuden työkalun vuoksi ei enää ole riskiä, että osa tykkääjistä putoisi matkalla.

Älä epäröi muuntaa yrityksellesi tekemääsi profiilia Facebook-sivuksi. Ennen muuntoa voit halutessasi ladata profiilisi valokuvasi, seinäkirjoituksesi ja viestisi talteen.

Kirjoittanut Janne Ansaharju

Olen sisällöntuottaja ja old-school-bloggaaja, jolla on myös visuaalista silmää ja laaja kokemus sosiaalisen median eri kanavista. Minulla on vahva viestintä- ja markkinointiosaaminen, ja olen työskennellyt monien eri alojen yritysten ja järjestöjen kanssa.

14 vastausta aiheeseen “Yrityksen Facebook-profiili oikeaksi yrityssivuksi”

Hei! Saisikohan vinkille jatkoa miten tehdä yrityksen sivuista ”omillaan seisovat”, koska tällä hetkellä assistenttini henkilökohtaisilta facebook sivuilta on ainoastaan pääsy yrityksemme sivuihin. Onko tätä siis mahdollista muokata niin, että yrityksemme muutkin henkilöt pääsisivät muokkaamaan, lisäämään kuvia jne yrityksemme sivuille kuitenkaan kulkematta ensin assistenttini personal-sivuston kautta?

Hyvä kysymys Kati!

Assistenttisi voi antaa sinulle ja muille yrityksesi työntekijöille ylläpitotunnukset Facebook-sivuunne. Tämä kannattaakin tehdä, ettei sivu ole yhden ihmisen vallassa. Pahimmillaan tämä ainoa ihminen on jossain vaiheessa pois pelistä, syystä tai toisesta, eikä kukaan voi hallinnoida sivua.

Facebookin help-sivulta löytyy niin hyvät ohjeet uusien ylläpitäjien lisäämiseksi, etten lähde niitä kertaamaan: https://www.facebook.com/help/323502271070625

Pyydä assariasi antamaan sinulle (ja/tai muille omistajille) ”valvoja”-tasoinen ylläpito-oikeus. Sen jälkeen valvojat voivat antaa muille ylläpito-oikeuksia tarpeen mukaan. Ja tietysti vähentämään tai poistamaan oikeuksia.

J.K. Ylläpito-oikeus on helpoin antaa ihmiselle, joka on ko. sivun tykkääjä tai FB-kaveri. Oikeuden myöntämisen pitäisi onnistua kyllä sähköpostiosoitteenkin perusteella.

Hei!

Miten saan yritykseni fb-sivun näkymään fb:n valikossa? Nyt tuntuu sivut kovasti ”junnaavan” paikoillaan, tykkäyksetkään ei tule uutisvirtaan.

Moi Piritta,

hyvä kysymys! Tarkoitatko FB:n hakua, eli näkyvyyttä muille kuin ylläpitäjille?

Haussa sivun pitäisi näkyä, jos sivun asetuksissa on valittu ”Sivu julkaistu” (Asetukset -> Yleiset -> Sivun näkyvyys).

Moi taas!

Sivu on julkaistu, mutta en vaan saa valikkoon vaikka kirjoitan koko yrityksen nimen siihen! Tulee vaan samoilla nimillä sivustoja ympäri maailmaa..

Hei,

Jos perustan työnantajani nimissä yritykselle facebooksivun omalla facabooktililläni, voinko päästä siitä myöhemmin kokonaan eroon, jos tarve vaatii?

Toisin sanoen onko niin, että toinen ylläpitäjä voi minut siitä poistaa ja ottaa sivun hallintaan, vaikka olisin sen oman tilini avulla alunperin perustanut? Vai voinko poistaa itseni ylläpidosta (muulla tavalla kuin vain sulkemalla sivun?)

Terveisin Satu

Moikka Satu ja kiitos kysymyksestä!

Kyllä pääset eroon. Voit poistaa itsesi sivun ylläpitäjistä. Jos muita ylläpitäjiä ei ole sivu taitaa jäädä tuuliajolle.

Jopa toinen ylläpitäjä, jolle on annettu täydet oikeudet, voi poistaa ylläpito-oikeutesi. Kannattaa siis olla tarkkana kenelle antaa oikeudet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *