Kategoriat
Sisältömarkkinointi

Digitaalisuus yllätti yrittäjät

Digitaalisuus tuntuu yllättäneen turkulaisyrittäjät. Aihe on samaa tasoa kuin joka syksyinen supina talven yllättämistä autoilijoista. Kaupunkilehti Turkulainen kertoo Turun keskustan liiketilojen tyhjäkäytöstä. Lähes sata kauppapaikkaa odottelee reipasta kauppiasta. Tähän asti on puhuttu keskustan vetovoimasta – tai sen puutteesta. Nyt on havahduttu huomaamaan, että syypää onkin vastavoima: Verkkokauppa.

Kategoriat
Hakukoneoptimointi Sisältömarkkinointi Sosiaalinen media

4 vaihetta juorun pysäyttämiseen verkossa

Kirjoittavista häiriköistä voi muodostua yritykselle tai yksittäiselle asiantuntijalle todellinen riesa. Yrityksen tai asiantuntijan nimellä googlatessa ikävät viestit saattavat nousta hakutuloksissa kärkeen. Pahimmassa tapauksessa esille nousevat perättömät juorut tai jo sovitut vanhat asiat. Netistä mitään ei saa kokonaan poistettua, joten häiritsevä sisältö on saatava lakaistua virtuaalimaton alle.

Kategoriat
Markkinointistrategia

Markkinoinnissa painaa luomumerkki ja asiantuntijan sana

Luomutuotteita ei erota tavallisista eineksistä maistamalla. Markkinoinnilla on suuri merkitys siihen, mitä me pidämme hyvänä ja ravitsevana. Amerikkalaisessa Cornwallin yliopistossa todettiin, etteivät ihmiset pysty maistamaan luomua. Tutkimuksessa tarjottiin koehenkilöille kahdenlaisia jugurtteja, suklaakeksejä ja perunalastuja. Toisten väitettiin olevan luomutuotteita ja toisten kerrottiin olevan tavallista ruokaa. Todellisuudessa vaihtoehdot olivat täsmälleen samanlaisia perusmuonaa.

Kategoriat
Facebook Sisältömarkkinointi

Vauhdilla Facebookiin – pysähdy kuitenkin hetkeksi!

Yritykset, järjestöt ja harrastekerhot menevät vauhdilla Facebookiin. Facebookin käyttäjät lisääntyvät koko ajan. Monet käyttäjät ovat ehtineet tutustua Facebookin niin kauan, että uskaltautuvat viemään organisaationsakin sinne. Aktiivisuus ja kokeilunhalu ovat hyviä asioita, mutta kannattaa silti miettiä, mitä on tekemässä. Olen huomannut, että ihan viime aikoinakin organisaatiot ovat perustaneet itselleen profiileja, ryhmiä ja sivuja aika villisti. Kaikilla […]

Kategoriat
Facebook Sisältömarkkinointi Sosiaalinen media

Ulkoistaminen ja sisäistäminen

Suuryrityksissä on harrastettu ulkoistamista haitaksi asti. Tehokkuuden ja säästöjen nimissä on saatettu siirtää arvokasta tietotaitoa yrityksen ulkopuolelle muistitikkukaupalla tavoitteita saavuttamatta. Saattaa olla, että pahin trendi on ohitettu, kun tehokkaimmaksi uudelleen järjestelyjen keppihevoseksi ymmärretty taloustaantuma alkaa helpottaa. Mikro- ja pk-yrityksissä ulkoistamiseen ei ole ollut tarvetta, kun sisällä ovat muutenkin olleetkin vain välttämättömät toiminnot. Oman osaamisalueen ulkopuolella […]