Kategoriat
Bloggaaminen Hakukoneoptimointi Sisältömarkkinointi

Google: Laadukas sisältö lyö hakukoneoptimointipahikset 6-0

SEO-voima olkoon kanssasi. (Kuva: Flickr.com / Sammy Zimmermanns)
Älä lähde Darth Vaderin kiituriin: SEO-voima olkoon kanssasi. (Kuva: Flickr.com / Sammy Zimmermanns)
Google ilmoitti muuttavansa hakukoneen hakuperusteita (algoritmeja) siten, että laadukkaiden, yksilöllistä sisältöä tuottavien sivustojen sijoitukset nousevat. Googlen mukaan muutos ei ole kovin suuri, mutta tällä pyritään pudottamaan hakutulosten kärjestä sivustoja, jotka pyrkivät pärjäämään kopioidulla sisällöllä.

Google-hakukone pyrkii hakukriteerien virittelyllä auttamaan hakijaa löytämään osuvampia ja laadukkaampi sivustoja. Se on luonnollisesti tervetullutta. Toisaalta se kertoo siitä, että sisältömarkkinoinnin merkitys korostuu edelleen – eikä huijaamalla, vaan rehellisellä työllä ja sisällöntuotannolla.

Googlen blogin mukaan laadukasta sisältöä tarjoavat sivustot, joissa sisältö ja tiedot ovat alkuperäisiä:

  • tutkimuksia,
  • syvällisiä kertomuksia,
  • harkittuja analyyseja
  • ja niin edelleen.

Blogit ja blogipohjaiset artikkelisivustot ovat tähänkin asti sijoittuneet hakutulosten kärkeen. Muutoksen myötä niin sanotuilla sisältöfarmeilla ei voi huijata itselleen hyvin sijoituksia. Tämä tarkoittaa sitä, että omienkin sivustojen välillä kannattaa välttää sisällön suoraa kopiointia.

Muutokset tulevat voimaan ensin Yhdysvalloissa. Myöhemmin muutokset toteutetaan myös muualla maailmassa.

Googlen suosio hakukoneena on edelleen vertaansa vailla, mutta Googlea on vaivannut black hat SEO* ja sisältöfarmit jonkin aikaa, ja käyttäjien valitukset ovat lisääntyneet. Jos Google onnistuu lopettamaan sisältöfarmit tai ainakin vähentämään merkittävästi niiden vaikutusta hakutuloksiin, se on tärkeä askel miljoonien käyttäjien luottamuksen palauttamisessa. – Stan Schroeder, Mashable

* Black hat SEO tarkoittaa epäeettisten keinojen käyttämistä hakukonesijoitusten parantamisessa.

Kirjoittanut Janne Ansaharju

Olen sisällöntuottaja ja old-school-bloggaaja, jolla on myös visuaalista silmää ja laaja kokemus sosiaalisen median eri kanavista. Minulla on vahva viestintä- ja markkinointiosaaminen, ja olen työskennellyt monien eri alojen yritysten ja järjestöjen kanssa.

3 vastausta aiheeseen “Google: Laadukas sisältö lyö hakukoneoptimointipahikset 6-0”

Mitenköhän mahtaa toimia, luulis ettei tämä uudistus karsisi kuin pahimpia tapauksia pois.
Ehkä se varastettu puneinen lanka vain naamioidaan paremmin.

Kiitos kommentistasi Joni!

Ikävä kyllä kaikessa valvonnassa poliisit ovat rosvoja pari askelta jäljessä. Google joutuu varmasti koko ajan miettimään, miten estää manipuloinnin niin, että voi kuitenkin paljastaa sallittuja optimointikeinoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *