Air Guitar

Esiintyville taiteilijoille video on itsestään selvä markkinointiväline. (Kuva: Flickr.com / Stan Wiechers)

 

Soitonopettajalle ainoa oikea sisältömarkkinoinnin formaatti on video. Musiikkialalla sujuvasta tekstistä on apua, mutta ilman videota musamaikka on kuin ilmakitaristi kuivalla maalla.

Soitonopetusta tarjoava yrittäjä pähkäili  markkinoinnin vaikeutta Yrittäjät24.fi-palstalla. Palvelun myyminen tuntuu mahdottomalta tehtävältä. Kaukomaiden krääsä näyttäisi myyvän, mutta kotimainen tasokas palvelu ei jaksa kuluttajaa kiinnostaa. Ei auta lehtimainonta, esitteet, eikä sähköpostispämmi. Missä siis vika?

Soitonopettajalla on varmasti parannettavaa kaikessa muussa paitsi asenteessa. Hän on ymmärtänyt markkinoinnin välttämättömyyden ja haluaa ratkaista ongelmansa. Yrittäjäkolleegat auttavat parhaansa mukaan: kotisivuja voisi kehittää, palveluita paketoida ja markkinointia kohdentaa. Itse asiassa vinkeissä tuli rönsyilevästi esille koko markkinointi pienoiskoossa. Periaatteessa kaikki oli olemassa, mutta yksi puuttuu – ja sen mukana kaikki. Voiko musabisnestä olla ilman videota?

Teksi vs. video

Internetvideo on tulevaisuuden sisältömuoto. Videon tekeminen on jatkuvasti helpompaa ja sitä kautta edullisempaa. Tottakai laadukas video vaatii suuremman tuotannon kuin tekstin tekeminen, mutta tuotantoakin voi supistaa oikeilla välineillä.

Teksti tulee pitämään pintansa monestakin syystä, mutta ennen kaikkea siksi, että videot ovat yleensä liian pitkiä. Saman informaation usein saa nopeammin tekstistä noukkien, kun video on pakko katsoa alusta loppuun. Voisiko tämän heikkouden kääntää eduksi?

Videot suoraan internettiin

Kokeilin eilen asiakasprojektia varten Livestream.com-palvelua. Palveluun luodaan oma kanava, johon voi syöttää valmiita videoita tai tehdä livelähetystä. Live on se, mistä oikeastaan innostuin. En niinkään reaaliaikaisuuden vuoksi, vaan siksi, että suoraa lähetystä ei tarvitse jälkikäteen muokkailla, tallennella, eikä edes säilöä omalla kovalevyllä. Sen lisäksi livessä on sitä jotain – autenttisuutta.

Livestream ei ole ainoa palvelu, jossa voi tuottaa omaa videomateriaalia. Mobiilisti toimivia palveluja ovat muun muassa Bambuser.com ja Qik.com.

Musiikkiyrittäjän kannattaa kuvata videoita omasta ja muiden opettajien soitannoista. Soittotunneistakin voisi tehdä pieniä taltiointeja. Näin soittotaidosta haaveilevat saavat käsityksen opetuksen luonteesta ja tasosta.

Video viestii sellaista, mikä ei voi muulla tavoin internetissä välittyä. Videoille riittää katsojia, kunhan pidät videosi lyhyinä ja sisällöt antoisina.

P.S. Video voi myös olla vähäeleinen, jos se on täyttä asiaa. Ihastuin Petja Jäppisen paitapajatuksiin, jotka hän julkaisi Ystäväyrittäjä-isännyytensä johdosta.