Kategoriat
Markkinointistrategia Sisältömarkkinointi

Sisältöstrategia on sisältömarkkinoinnin sydän ja keuhkot

Sisältöstrategia: suunnitelmallista sisällöntuotantoa
Sisältöstrategia tuottaa kypsiä hedelmiä.
Sisällöntuotannon on oltava strategista, jotta sillä on liiketaloudellista merkitystä. Ilman strategiaa ja suunnitelmallisuutta sisällön vaikutukset ovat täysin sattuman varassa. Sehän ei sovi vakavasti otettavan markkinoinnin pirtaan.

Myynnissä ja markkinoinnissa ei ole tapahtunut mitään uutta sitten Suuren kivisodan. Oleellista niissä on edelleen suunnitelmallisuus ja sinnikäs suunnitelman toteuttaminen. Sisältömarkkinointi ei poikkea tästä mitenkään.

Sisältöstrategiasta valuu sisältömehua

Sisältöstrategia on karmea sana ja se on nyt IN – IN-sana ei tosin olen ollut IN noin 25 vuoteen, siis sen jälkeen, kun J. Karjalainen lauloi New Yorkista ja valkoisista farkuista. Kirosanaksi sopivasta luonteestaan huolimatta siinä on ideaa: sisältöstrategia.

Sisältöstrategian ytimestä, kohderyhmän ongelmista ja tuotteen hyödyistä, valuu mahlaa, joka saa sisällön puhkeamaan lehteen. Tämä elämänneste määrittelee muun muassa sen, mitä blogiin kirjoitetaan. Hyvin laadittu sisältöstrategia kertoo sinulle jopa blogiotsikot.

Verta, hikeä ja sisältöstrategiaa

Kun strateginen sisältömehulinko on saatu pyörimään, alkaa todellinen työnteko. Se vasta hauskaa on, jos todella pitää työstään.

Strateginen sisällöntuottaminen on 10 prosenttia inspiraatiota ja 90 prosenttia perspiraatiota.

Tämä sekoitussuhde on tuttu kaikista luovan työn resepteistä. Harrastelijakirjoittajan ei tarvitse tästä välittää, mutta uskon, että pätee kaikkeen ammattikirjoittamiseen.

Ei sisältöstrategiaa ilman mittareita

Ainostaan strateginen sisältö voi tuottaa mitattavia tuloksia, joiden perusteella markkinoinnin tehosta saadaan varmaa tietoa. Sisällölle voidaan suorien tavoitteiden lisäksi antaa välillisiä tavoitteita. Suorat tavoitteet liittyvät pääsääntöisesti rahaan – siitähän bisneksessä pohjimmiltaan on kysymys. Välillisiä tavoitteita tai välitavoitteita ovat kävijät, tilaajat, tarjouspyynnön jättäjät, jne.

Sisältöstrategia kannattaa laatia ajatuksella, jotta se palvelee koko bisneksen tavoitteita. Muista, ettei strategia ole Raamattu. Se elää ja sitä muutetaan tilanteen sekä tulosanalyysien pohjalta.

Kirjoittanut Janne Ansaharju

Olen sisällöntuottaja ja old-school-bloggaaja, jolla on myös visuaalista silmää ja laaja kokemus sosiaalisen median eri kanavista. Minulla on vahva viestintä- ja markkinointiosaaminen, ja olen työskennellyt monien eri alojen yritysten ja järjestöjen kanssa.

Yksi vastaus aiheeseen “Sisältöstrategia on sisältömarkkinoinnin sydän ja keuhkot”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *